Si po ndryshon trupi im?

  • Në këtë muaj ju duhet të ndjeni lëvizjet e foshnjës. Nëse nuk i ndjeni, kontaktoni mjekun tuaj.
  • Zemra juaj rrah më shpejtë.
  • Mund të ju duhen 8 ose më tepër orë gjumë çdo natë. Pushoni dhe bëni pauza gjatë ditës nëse keni mundësi. Mos e ngarkoni veten.
  • Mos pini duhan, alkool dhe mos abuzoni me medikamente të ndryshme.

Si po rritet foshnja ime?

  • Foshnja juaj bëhet më aktive. Ajo mund të kthehet nga një anë në tjetrën dhe ndonjëherë edhe të rrotullohet.
  • Foshnja juaj do të fle dhe zgjohet.
  • Foshnja juaj rritet shumë gjatë këtij muaji.
  • Nga fundi i muajit të pestë, foshnja është rreth 25cm e gjatë dhe peshon rreth 250-500gr.
Teksti është marrë nga March of Dimes

http://www.marchofdimes.org/pregnancy/how-your-baby-grows.aspx

Category: Muaji

Free Classes on Pregnancy

We offer free classes across Kosovo at our Women’s Health Resource Centers.

Find your local class here.

Free classes

Have a Question?