Deri në fund të muajit të tretë, shumica e foshnjave:

 • Ngrisin kokën dhe gjoksin kur qëndrojnë barkazi
 • Mbështesin pjesën e sipërme të trupit duke mbajtur duart mbi bark
 • Zgjasin këmbët dhe shkelmojnë kur qëndrojnë barkazi apo në shpinë
 • Shtrëngojnë këmbët kur qëndrojnë në sipërfaqe të butë për t’iu ndihmuar shputave
 • Rrahin shuplakat
 • Afrojnë duart te goja
 • Kapin dhe tundin lodrat e vogla
 • Përcjellin me sy objektet që lëvizin
 • Vështrojnë fytyrat me vëmendje
 • Dallojnë objektet/njerëzit nga distanca
 • Fillojnë t’i koordinojë duart dhe sytë
 • Fillojnë të gurgullojnë, dhe mund të imitojnë disa tinguj
 • Buzëqeshin kur dëgjojnë zërat e prindërve
 • Pëlqejnë të luajnë me njerëz të tjerë dhe mund të qajnë kur loja të mbarojë

Ky është vetëm një udhëzues; secili fëmijë është unik dhe zhvillohet në ritmin e vet.

Teksti i marrë nga: March of Dimes

 

Category: Muaji

Ligjërata mbi temën Foshnja dhe Nëna

Ne ofrojmë ligjërata pa pagesë nëpër Kosovë në qendrat tona Klasat për Nëna (Qendrat Informuese për Shëndetin e Gruas).

Gjeni qendrën ligjëruese tuajën më të afërt këtu.

Ligjërata pa pagesë

Keni pyetje?

Pyetje specialistit