Deri në fund të muajit të parë, shumica e foshnjeve:

  • Bëjnë lëvizje të pakontrolluara të duarve
  • Mbajnë duart afër fytyrës
  • Mbajnë shuplakat të mbyllura në grushte
  • Lëvizin kokën nga një anë në anën tjetër kur qëndrojnë barkazi
  • Fokusohen në objekte 20 – 30cm larg saj
  • Preferojnë fytyrat e njerëzve karshi formave të tjera
  • Preferojnë dizajnet bardhë-e-zi apo ngjyra me kontrast të lartë
  • Dëgjojnë mjaft mirë
  • Njohin disa tinguj, duke përfshirë zërat e prindërve

Ky është vetëm një udhëzues;secili fëmijë është unik dhe zhvillohet në ritmin e vet.

Teksti i marrë nga: March of Dimes

Category: Muaji

Ligjërata mbi temën Foshnja dhe Nëna

Ne ofrojmë ligjërata pa pagesë nëpër Kosovë në qendrat tona Klasat për Nëna (Qendrat Informuese për Shëndetin e Gruas).

Gjeni qendrën ligjëruese tuajën më të afërt këtu.

Ligjërata pa pagesë

Keni pyetje?

Pyetje specialistit