Lëvizja nëpër shtëpi, qëndrimi në këmbë dhe ushtrimet me ulje-ngritje janë gjithashtu disa nga pozitat më të mira. Për më shumë, shikoni këtu.

Nuk ekziston një pozitë e cila është më e mira. Në fakt, shumica e femrave kanë tendenca që të ndryshojnë pozitat shpesh gjatë dhimbjeve të lindjes. Lejoni trupin tuaj të ju udhëzoj. Sugjerohet që të mos qëndroni e shtrirë për kohë të gjatë. Studimet kanë treguar që gratë të cilat kanë ecur dhe qëndruar drejtë gjatë periudhës së hershme dhe aktive të dhimbjeve të lindjes e kanë zvogëluar kohën e lindjes për një orë.

Nganjëherë, gjendja mjekësore do të ju tregojë se çfarë është më e mira për ju dhe foshnjën tuaj. Nëse keni komplikime të cilat kërkojnë monitorim të vazhdueshëm dhe ju duhet të qëndroni domosdoshmërisht në krevat me gjendjen tuaj tek përcillet në monitor, aftësia juaj për të lëvizur do të kufizohet dukshëm. Nganjëherë, ritmi i zemrës së foshnjës tuaj do të ju tregojë se ajo preferon që të qëndrojë në njërën pozitë apo në tjetrën.  

Image

 

Category: Lindja

Ligjërata mbi temën Lindja

Ne ofrojmë ligjërata pa pagesë nëpër Kosovë në qendrat tona Klasat për Nëna (Qendrat Informuese për Shëndetin e Gruas).

Gjeni qendrën ligjëruese tuajën më të afërt këtu.

Ligjërata pa pagesë

Keni pyetje?

Pyetje specialistit